Tři jednoduché koláčky, bez kterých se na Velikonoce neobejdete. Připravíte si je do pár minut

Velikonoce jsou už v plném proudu – as ním zejména i slané pamlsky, kterých se mnozí neumí dojít. Pro správný balanc vám však nabízíme i sladké dobroty, které dokonale vyváží harmonii chuti.

Ovesné kokosové kuličky
Potřebujete:
90g ovesných vloček
hrnek kokosové mouky
5PL strouhaného kokosu
hrnek rostlinného mléka
arašídové máslo
kakaové boby
Postup:
Ve velké misce spolu rozmícháme kokosovou muku, ovesné vločky a rostlinné mléko. Pokud chceme, do těsta vmícháme arašídové máslo a kakaové boby. Těsto necháme v chladničce alespoň na půlhodinu a následně z něj vytvarujeme malé kuličky. Ty na závěr obalíme ve strouhaném kokosu a opět, minimálně na půlhodinu, necháme odstát v chladničce.

Muffiny
Potřebujete:
2 hrníčky ovesných vloček
1 hrnek bílého jogurtu
2 zralé banány
100ml mléka
4-5PL medu
2 ČL prášku do pečiva
2 vajíčka
kousky horké čokolády
Postup:
Ovesné vločky mixujeme až do doby, než z nich nevznikne mouka. Tu přidáme k rozmačkaným banánům spolu s bílým jogurtem a medem. Vše spolu důkladně mícháme a za stálého hnětení k tomu přidáváme prášek do pečiva a vajíčka. Na závěr, když je těsto hladké a správně ochucené (v případě, že se vám zdá nedostatečně sladké, přidáme další lžíci medu, dávejte si však pozor), přidáme kousky hořké čokolády. Vzniklou směs nabíráme do formiček na muffiny. Pečeme v troubě na 200 stupních přibližně 25 minut. Dobrou chuť!

Jablečný koláč
Potřebujete:
200g hladké špaldové mouky
120g třtinového cukru
40g změklého kokosového oleje
4PL vody
2 žloutky
500g jemného tvarohu
2 bílky
1čl vanilkového aroma
5 menších jablek
1PL medu
1PL zlatého klasu
Postup:
Z mouky, kokosového oleje, vody a žloutků si vytvoříme mícháním směs. Postupně přidáme přibližně 50g třtinového cukru a mícháme, dokud nám nevznikne pevné těsto. To zakryjeme a vložíme na přibližně 10 minut do mrazničky. Mezitím nastrouháme jablka na jemno. Necháme je postát v míse, aby pustili co nejvíce vody. V další míse zatím utřeme bílku, ke kterým začneme postupně přidávat tvaroh a zbytek třtinového cukru. Vzniklou směs ochutíme vanilkovým aroma. Jablka následně smícháme s medem, skořicí a zlatým klasem.

Heart-shaped cake with ricotta and whipped cream, garnished with chocolate, waffles, cookies and strawberries

Těsto vyjmeme z chladničky a na struhadle ho nastrouháme na hrubé pláty. Polovinou nastrouhaného těsta vysteleme na pečící papír, který máme ve formě. Po vytvoření spodní vrstvy na nastrouhané těsto vylijeme směs z tvarohu a bílek a na ni navrstvíme jablečnou směs. Vše posypeme zbylým nastrouhaným těstem a necháme péct přibližně 40 minut při 180 stupních.

Latest articles

Similar articles

Subscribe to our newsletter

Instagram