Sýrová quessadilla jako rychlá a netradiční inspirace k obědu. Exploze chuti vám učaruje

Může se zdát, že vegetariánský recept nedokáže pořádně zasytit – a zároveň neumí poskytnout škálu rozmanitých chutí tak, jako masové recepty. Jednoduchý a oblíbený recept z Mexika vám ovšem dokáže pravý opak.

Potřebujete:

bramborové placky nebo wrapy
lilek
menší cuketu
kukuřici
3-4ks žampionů
sýr cheddar
plátkový sýr
sýr eidam (na strouhání)
Postup:
Cheddar a Eidam si nastrouháme do zvláštních misek, aby se nám s ním snáze pracovalo. Lilek, cuketu a žampiony nakrájíme na tenké plátky. Velkou pánev (například wok) rozehřejeme bez oleje a položíme na ni placku tak, abychom polovinu dokázali ohnout. Na polovinu, která se peče, položíme plátkový sýr a na tence nakrájené ingredience; kousky lilku, hub, cukety a trochu kukuřice. Pečeme na mírném ohni, dokud se nám sýr nezačne tát – dáváme si však pozor, abychom placku nepřipálili.

cheese quesadillas from the oven

Následně otočíme placku na druhou stranu, na kterou poklademe nastrouhaný sýr – z jedné iz druhé misky. Placku “zavřeme“ čímž nám vznikne tvar půlměsíce. Pečeme maximálně dvě minuty, aby se nám placka nepřipálila. Dobrou chuť!

Latest articles

Similar articles

Subscribe to our newsletter

Instagram