Sýrová quessadilla jako rychlá a netradiční inspirace k obědu. Exploze chuti vám učaruje

Může se zdát, že vegetariánský recept nedokáže pořádně zasytit – a zároveň neumí poskytnout škálu rozmanitých chutí tak, jako masové recepty. Jednoduchý a oblíbený recept z Mexika vám ovšem dokáže pravý opak.

Potřebujete:

bramborové placky nebo wrapy
lilek
menší cuketu
kukuřici
3-4ks žampionů
sýr cheddar
plátkový sýr
sýr eidam (na strouhání)
Postup:
Cheddar a Eidam si nastrouháme do zvláštních misek, aby se nám s ním snáze pracovalo. Lilek, cuketu a žampiony nakrájíme na tenké plátky. Velkou pánev (například wok) rozehřejeme bez oleje a položíme na ni placku tak, abychom polovinu dokázali ohnout. Na polovinu, která se peče, položíme plátkový sýr a na tence nakrájené ingredience; kousky lilku, hub, cukety a trochu kukuřice. Pečeme na mírném ohni, dokud se nám sýr nezačne tát – dáváme si však pozor, abychom placku nepřipálili.

cheese quesadillas from the oven

Následně otočíme placku na druhou stranu, na kterou poklademe nastrouhaný sýr – z jedné iz druhé misky. Placku “zavřeme“ čímž nám vznikne tvar půlměsíce. Pečeme maximálně dvě minuty, aby se nám placka nepřipálila. Dobrou chuť!

Exit mobile version